Vitis vinifera, cunoscută sub numele de viță de vie, este originară din sudul Europei și din vestul Asiei și este astăzi cultivată în întreaga lume.

Fenicienii au transportat soiuri de vin în Grecia, Roma și sudul Franței, iar romanii au răspândit strugurii în toată Europa. Misionarii spanioli au adus strugurii de Vinifera în California în anii 1700 și au descoperit că au crescut foarte bine acolo. Valoarea medicinală și nutritivă a strugurilor este cunoscută de mii de ani. Egiptenii au consumat struguri cu cel puțin 6000 de ani în urmă, iar câțiva filozofi greci antici și-au lăudat puterea de vindecare.

Frunzele de struguri au următoarele beneficii:

Rietățile terapeutice ale strugurilor, vinului sau produselor secundare sunt legate în principal de compușii polifenolici (sursa [1],[2]).

Frunzele, care sunt un produs rezidual de la vița de vie, aruncate de obicei de cultivatorii de struguri, sunt, de asemenea, o sursă bogată de polifenoli și alți compuși terapeutici (sursa [3],[4]).

Poate scădea inflamația

Frunzele de struguri – au proprietăți antiinflamatorii. Persoanele cu probleme de inflamație, cum ar fi amigdalita, artrita și gastrita cronică, pot considera că frunzele de struguri sunt de ajutor.

Conține acizi grași omega-3 – precum și antioxidanți, care sunt responsabili de procesul de inflamație. Reduce inflamația și tratează bolile cornice (sursa[5],[6],[7],[8]).

Poate controla nivelului de glucoză

Frunzele de struguri au încărcătură glicemică scăzută. Aceasta reprezintă o dietă perfectă pentru pacienții cu diabet zaharat pentru a gestiona nivelul de glucoză din sânge. De asemenea, conține fibre alimentare bogate, care scad nivelul de glucoză din sânge.

Poate ajuta la promovarea funcției digestive

Frunzele de struguri au un conținut ridicat de fibre alimentare care ajută la promovarea funcției digestive și la absorbția nutrienților.

Poate prevenirea constipația

Frunzele de struguri conțin fibre alimentare care ajută la prevenirea șanselor de constipație. Fibrele ajută la digerarea alimentelor, astfel încât deșeurile pot fi îndepărtate cu ușurință din organism.

Poate  proteja mucoasa intestinală

Frunzele de struguri sunt compuse din minerale precum zincul care ajută la repararea și protejarea mucoasei intestinale. Ajută intestinul să se recupereze rapid în momentul leziunilor mucoasei, cum ar fi diareea.

Poate preveni anemia

Frunzele de struguri sunt bogate în fier, care este un mineral cunoscut pentru a preveni anemia. Are un rol crucial în formarea hemoglobinei în celulele roșii din sânge. De asemenea, este susținută de vitamina C care ajută la absorbția fierului, astfel încât anemia ar putea fi prevenită.

Poate întări imunitatea

Frunzele de struguri conțin cantități mari de vitamina C despre care se știe că întărește sistemul imunitar. Stimulează anticorpii în stare de alertă pentru a combate bacteriile și virușii din organism.

Poate combate efectele radicalilor liberi

Disponibilitatea vitaminei C ajută la combaterea radicalilor liberi din organism. Acționează ca un antioxidant care previne organismul de diferite boli.

Poate preveni cancerul

Frunzele de struguri previn mutația celulelor canceroase și inhibă creșterea tumorii. Acționează prin mecanismul său de combatere a radicalilor liberi.

Sănătatea articulațiilor

Ca sursă de mangan, are un rol imperativ în formarea cartilajului. Unge articulația pentru a reduce frecarea care poate duce la artrită.

Inimă sănătoasă

Potasiul este esențial pentru a menține contracția normală a inimii. Sprijină pomparea sângelui în toate părțile corpului în mod eficient.

Oasele puternice

Frunzele de struguri conțin și calciu, care este vital pentru formarea oaselor. Ajută la întărirea oaselor și îl face sănătos.

Sănătatea dinților

De asemenea, calciul întărește dinții. Aceste minerale ajută la formarea și menținerea dinților sănătoși.

Poate reduce crampele musculare

Magneziul găsit în frunzele de struguri ajută la reducerea crampelor musculare. Acționează ca un relaxant muscular în toate părțile corpului.

Formarea colagenului

Corpul are nevoie de cupru pentru formarea colagenului, care este necesar pentru a crea o piele tânără și sănătoasă.

Piele Sanatoasa

Frunzele de struguri conțin cantități mari de vitamina E must pentru menținerea pielii sănătoase. Este necesar ca nutrient pentru piele. Când este consumat în mod regulat sub formă de ceai, face pielea să pară mai tânără și mai strălucitoare.

Poate proteja sistemul nervos

Frunzele de struguri au vitamina B care protejează sistemul nervos. Protejează fiecare capăt al nervilor de orice daune. Reduce simptomul de amorțeală sau senzație de furnicături (sursa[9])

Poate preveni șansele de demență

Frunzele de struguri au vitamina B6 care are un rol crucial în sistemul nervos central. Protejează creierul și promovează funcția cognitivă a creierului. Previne șansele de demență.

Alte utilizări ale frunzelor de struguri includ tratamentul diareei, sângerării menstruale abundente, hemoragiei uterine, afte și secreții vaginale în exces.

Alte utilizări ale frunzelor de struguri includ tratamentul diareei, sângerării menstruale abundente, hemoragiei uterine, afte și secreții vaginale în exces.

Reacții adverse și contraindicații

Majoritatea utilizatorilor de Vitis vinifera nu au efecte secundare. Acest lucru se datorează faptului că este un produs natural. Cu toate acestea, este posibil ca unii oameni să supradoză și să aibă următoarele simptome:

  • arsuri la stomac;
  • greață;
  • Dureri de cap;
  • Dureri la nivelul gâtului;
  • Dureri abdominale;
  • Gură uscată.

Prin urmare, recomandarea este să nu depășiți niciodată doza indicată.