Mod de viață sănătoasă

Care este cel mai bun Colagen, pentru ce am nevoie de Colagen

Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul colagenului din corpul uman scade, iar pentru a veni în ajutorul pielii, părului, articulațiilor și oaselor va fi nevoie de un ajutor și anume de colagen natural. Colagenul se regăsește în corpul uman de 30% ( ca parte din proteine) și 70 % ( proteine la nivelul pielii).

 

Corpul nu poate asimila singur mereu anumiți aminoacizi esențiali și atunci este nevoie să și-i procure de undeva, de obicei din alimente sau din suplimente. Brandul kirrano.com a creat unul dintre cele mai bune tipuri de colagen care te va ajuta să te menții într-o condiție fizică cât mai bună.

Colagenul este o proteină cu o structură din trei lanțuri polipeptidice helicoidale. Colagenul din cantitatea totală de proteine din corp este în cantitate de 30%. Compoziția colagenului este atipică proteinelor prin conținut crescut de hidroxiprolină și alte secvențe repetitive de aminoacizi:

Glicină-prolină-X și Glicină -X hidroprolină. Aceasta este compoziția chimică a colagenului. Așa se descompune în organism.

Există multe tipuri de colagen cele mai comune sunt:

Tip1-colagen marin acțiune

Piele, tendoane, vase, organe, oase.

Tip2  cartilaje

Tip3 țesut reticular

Tip4 formează lamina bazală

În general 1-2-3-5-11 este fibrilar

Restul nefibrilar.

Primul pas pentru a alege un supliment de acest tip este să verifici dacă are în compoziție colagen hidrolizat acesta este absorbit mult mai repede în corp decât colagenul din surse animale, deci va fi mult mai eficient și vei vedea rezultate mai rapid. Alege tipul de colagen potrivit – majoritatea suplimentelor disponibile pe piață conțin tipurile de colagen 1, 2 și 3, însă foarte puțini sunt cei care explică exact întrebuințarea și beneficiile fiecăruia.

Mai mult de 90% de colagen din corpul uman este colagen de Tip1. Indiferent de tip este triplexă.

Dar, fiecare tip are acțiunea lui. Și ce tine de bio-disponibilitate cel hidrolizat este este mai biodisponibil indiferent de tip. Tipul colagenului se referă la acțiune, la ce ajută ce funcție are în organism. Sunt generale 4 tipuri. Tip1 marin și Tip2,3,4 animalier.

Colagen din plante nu există. Este o proteină din grău și din alge, pe  care o numesc colagen, dar nu este colagen.

Tip de colagen:
Tip1 colagen conferă structură pielii, oaselor, tendoanelor, cartilajului fibros, țesutului conjunctiv și dinților;

Tip2 colagen se găsește în cartilajul elastic care acopere suprafețele articulațiilor;

Tip3 colagen susține structura mușchilor , organelor și vaselor;

Tip4 colagen se găsește preponderent la nivelul pielii.

Bio-disponibilitatea depinde de gradul de prelucrare. Colagenul hidrolizat este prelucrat în particule mici care sunt gata pentru a fi asimilate de organism. Studiile arată că după 25 de ani producerea în organism începe să scadă și către 50 ajunge la 0.

Fiecare alege tipul de colagen de care are nevoie în dependență de necesități, bio-disponibil poate fi colagenul de toate tipurile, dacă este hidrolizat.

Colagenul de tip 1 este în mai mult de 90 de procente în corp și este cel extras din animale de mare, deoarece procesul de extragere este unul destul de complex, să nu aibă miros de pește, este un produs destul de scump, dar se regăsește în 90% din corpul nostru. Colagenul animalier este mai ieftin și se regăsește cam în 10% din toate proteinele din corpul nostru. Prin comparație procentuală și acțiune, însoțită de demonstrații științifice , noi am ales Colagenul Marin, preț efect cu toate că aparent pare scump, contează rezultatul.

Tip 1 colagen marin este 90% din colagenul uman

Bio-disponibil este cel hidrolizat -fiind rupte lanțurile si transformat deja in trei polipeptidece

Deci fiecare alege de ce are nevoie, noi am ales Colagen Marin , deoarece se găsește în 90% din colagenul din corpul uman.

Da este mai scump procesul de producere. Noi ca producători Vă afirmăm acest lucru!

Colagen Marin de la KIRRANO

Este un complex pentru 30 de zile care conține :

Colagen Marin 4000mg. Plus Vitamina B1,B2,B3,B4,B5 care contribuie la metabolismul energetic normal, la sinteza normală si la metabolizarea hormonilor steroizi, funcționarea sistemului nervos

Îmbogățit cu Biotină pentru păr și unghii

Plus Vitamina  C care ajută la formarea colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge.

Plus luteină extract din gălbenele și extract din Silur contribuie la sănătatea pielii, sprijină sănătatea inimii contribuie împotriva daunelor oxidative. Colagenul este o proteină cu o structură din trei lanțuri polipeptidice helicoidale.

 Acțiunea colagenului, numit „proteină a tinereții”:

 Întărirea sistemului muscular şi osos;

Întărirea părului;

Fermitatea pielii;

Întărirea unghiilor;

Reducerea ridurilor;

Păstrarea organismului în condiţie bună;

Reducerea stărilor inflamatorii.

Lipsa de colagen – simptome

O dată ce producția naturală de colagen începe să scadă, încep să se manifeste carențele de colagen. La primele semne, vizibile asupra tenului sau părului, este posibil să nu ne alarmăm.  Cine și-ar face prea mari probleme de îmbătrânire pe la vârsta de 30 ani? Doar că efectele carenței se acumulează în timp iar simptomele încep să se manifeste divers:

  • oboseala și lipsa de energie
  • deteriorarea circulației periferice, mâini și picioare care amorțesc sau dor, apariția cârceilor.
  • scade mobilitatea articulară, apar semne de inflamare (dureri articulare)
  • reducerea tonusului muscular
  • scăderea acuității vizuale
  • inflamații ale aparatului gastro-intestinal.

În stilul de viață actual regăsim multe din greșelile care accelerează scăderea producției de colagen: expunerea la soare, mediul, alimentația, fumatul, dar și producerea colagenului scade în mod natural după 25 de ani și către 50 de ani scade total.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *