Antioxidanții sunt un grup de vitamine, aminoacizi și alți micronutrienți de care corpul nostru are nevoie pentru a compensa efectele negative ale radicalilor liberi.
Inițial, antioxidanții au fost poziționați ca suplimente alimentare care pot contribui la păstrarea tinereții și la prelungirea perioadei de longevitate activă, dar în ultimii ani au existat din ce în ce mai multe informații despre efectul lor pozitiv asupra imunității.
Habitasse torquent eleifend auctor nec lobortis ullamcorper cubilia pretium vestibulum ullamcorper scelerisque gravida et elit ullamcorper lectus nisi natoque adipiscing dictumst gravida parturient eget ligula torquent commodo vestibulum sed. Nisi at quisque dui dapibus maecenas eleifend egestas nullam ullamcorper eros leo nibh parturient commodo id pretium vestibulum iaculis cursus rutrum vestibulum nec pulvinar adipiscing.
Ce este stresul oxidativ?
Se știe că corpul uman este format din apă, precum și din proteine, grăsimi și carbohidrați. În același timp, proteinele joacă un rol crucial, deoarece sunt materialele de construcție pentru celulele corpului nostru. Și toate procesele vitale care au loc în corpul nostru au loc la nivel celular și un rol important în ele îl joacă oxigenul liber, pe care îl primim la fiecare respirație, de aceea se numesc procese redox. Un rol important în el îl joacă așa-numiții radicali liberi. Ele fac parte dintr-un proces metabolic natural și continuu din organism. În cantități normale, radicalii liberi nu sunt doar inofensivi, ci și necesari pentru funcționarea optimă a diferitelor sisteme din corpul nostru.
Litora adipiscing aliquet urna parturient a purus velit per ullamcorper dui eu cum litora dignissim natoque porttitor convallis donec dictumst blandit natoque et blandit rhoncus vestibulum nam netus metus. Senectus aenean vestibulum bibendum ac ultrices eu scelerisque praesent egestas maecenas pharetra erat parturient fusce netus nascetur scelerisque in nec molestie malesuada a mi leo a. Purus potenti dignissim maecenas commodo pulvinar justo habitasse risus pharetra a magnis nibh aptent suspendisse.
Cum afectează stresul oxidativ sistemul imunitar?
Cu un exces de radicali liberi și o lipsă de antioxidanți, se dezvoltă stresul oxidativ sau oxidativ, care afectează negativ starea organismului la nivel celular. Odată cu vârsta, cantitatea de radicali liberi poate crește, ceea ce este unul dintre markerii îmbătrânirii și problemelor de sănătate asociate cu vârsta, precum și dezvoltarea sau agravarea diferitelor procese inflamatorii și scăderea generală a imunității. Acest efect a fost studiat de mulți ani de omul de știință american Denham Harman, care a publicat primul studiu despre antioxidanții dietetici în 1968 și ulterior a devenit autorul așa-numitei „teorii a radicalilor liberi a îmbătrânirii”. În mare parte datorită muncii sale științifice și studiului acestui aspect particular care influențează speranța de viață, știm acum cât de importanți sunt antioxidanții pentru organismul nostru.
Din păcate, nivelurile ridicate de radicali liberi și cantitățile insuficiente de antioxidanți din organism sunt asociate nu numai cu procesul natural de îmbătrânire. Un număr mare de factori de stres din viața noastră pot fi, de asemenea, considerați una dintre cauzele cheie ale acestui dezechilibru. Ele pot accelera acest proces și pot duce la dezvoltarea diferitelor afecțiuni, un risc crescut de apariție a patologiilor sau o deteriorare a sănătății generale, inclusiv a imunității. Care sunt acești factori? Să le numim pe cele principale:
- stres cronic sau prelungit și lipsa somnului;
- activitate fizică redusă;
- alimentație dezechilibrată (deficit de proteine, predominanța carbohidraților simpli);
- obiceiuri proaste;
- excesul de raze UV.
Cum să vă protejați de stresul oxidativ și să vă întăriți sistemul imunitar?
Pe lângă măsurile evidente de îmbunătățire a calității generale a vieții (mâncați mai bine, monitorizați igiena somnului, mișcați-vă mai mult etc.), ar trebui să acordați atenție preparatelor cu vitamine și minerale și suplimentelor alimentare care au activitate antioxidantă.
Dacă vă uitați la lista de vitamine și minerale cheie, precum și acizii grași polinesaturați, care se află pe lista antioxidanților, atunci mai mult de jumătate din această listă va fi recomandată și pentru susținerea sistemului imunitar. De exemplu: vitamina C, zinc, seleniu, cupru, fier, Omega-3 și altele.
În articolele anterioare, am oferit recomandări detaliate cu privire la alegerea, acestor suplimente alimentare. În această publicație, am dori să ne concentrăm asupra suplimentelor mai moderne care au devenit relativ recent disponibile unui public larg. Aceastea:
ENERGY BOOSTER EBS467 în acest supliment lichid experții Kirrano au combinat componentele extract din rădăcină de Maca, extract rădăcină de Ginseng, extract de frunze de Gingko biloba, Vitamina B1 și Vitamina B6 care împreună contribuie la reducerea oboselii și extenuării, îmbunătățind funcțiile cognitive.
- Extractul de rădăcină de Maca – contribuie la creșterea libidoului, contribuie la sănătatea mentală
Extractul de rădăcină de Ginseng în combinație cu extractul de frunze de Ginkgo biloba care conține mai mulți antioxidanți puternici, îmbunătățesc funcțiile cognitive. - Vitamina B6 contribuie la metabolismul cisteinei, metabolismul energetic, metabolismul proteinelor si al glicogenilor, la reducerea oboselii si extenuării, la funcționarea normala a sistemului imunitar, totodată susține reglarea activității hormonale.
- Vitamina B1- contribuie la funcționarea normală a inimii.
RESVERATROL RRW 173 contribuie la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
Componentele din suplimentul dat ca extractul din frunze de viță de vie care contribuie la reducerea senzației de picioare grele ameliorează simptomele menopauzei, rădăcină de troscot japonez și semințe de struguri contribuie la menținerea sistemului cardiovascular, extractul de boabe de struguri roșii poate promova o digestie sănătoasă ajuta la dezvoltarea bacteriilor intestinale benefice și lupta împotriva celor nocive, poate contribui la îmbunătățirea fluxului sangvin cerebral. Acerola este sursa naturală de vitamina C. La rândul ei Vitamina C contribuie la regenerarea formei reduse a vitaminei E, contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Conținutul de Vitamina B1 contribuie la funcționarea normală a inimii contribuie la metabolismul energetic normal iar Vitamina B3 contribuie la menținerea sănătății membranelor mucoase, formalizează metabolismul energetic, contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos, menține sănătatea psihică, reduce oboseala.
Fiecare dintre aceste plante acționează astfel asupra 1 din cele 5 emonctorii, contribuie la o bună circulație si anume este recomandat în special la schimbarea anotimpului și ori de câte ori este nevoie.