Mod de viata

5 moduri de a elimina excesul de apă din organism

Așteptări: Pierderea în greutate este ușoară – doar dacă tăiați din porția de mâncare și vă plimbați mai mult.
Realitate: Chiar și cu o activitate fizică regulată și o dietă ideală, pierderea în greutate este lentă sau chiar stagnantă.
Greutatea poate crește nu numai din cauza alimentelor bogate în calorii sau a lipsei de mișcare, ci și din cauza edemului [1]. În acest din urmă caz, sportul și dieta nu întotdeauna ajută. În articol, vă vom arăta cum să faceți față edemului, în funcție de motivul pentru care apar.

Adăugați în dieta dumneavoastră alimente care ajută la reducerea edemului
Una dintre cauzele retenției de apă în organism este excesul de sodiu. Un adult are nevoie de doar două grame de sodiu pe zi, ceea ce înseamnă mai puțin decât o linguriță de sare. Prin urmare, gustările, fast-food-urile și murăturile pentru perioada de slăbire sunt cel mai bine de exclus.
Anumite alimente pot regla nivelul de sodiu din organism și pot elimina excesul de apă. Pentru a face acest lucru, includeți bananele, varza, țelina, spanacul, pepenii și pepenii verzi în dietă [2].

5.Un bun ajutor în lupta împotriva edemului va fi pătrunjelul, care are un efect diuretic ușor[3].

Bea-ți apa zilnic

Un alt motiv pentru edem este lipsa apei din organism. Când corpul este deshidratat, începe să depoziteze lichide. Pentru a evita acest lucru și pentru a menține metabolismul normal al apei, femeile trebuie să bea aproximativ doi litri de apă pe zi [4].

Apa este convenabil de purtat cu tine în sticle mici. Pentru gust, puteți adăuga fructe și fructe de pădure.

4. Magisso Finnish Design Movement

Oferiți-vă un somn deplin

Noaptea, schimbul de apă continuă în organism [5]. Doar respirând, o persoană eliberează 300–400 ml de lichid pe zi, iar cea mai mare parte în timpul somnului [6]. Dar dacă nu dormi suficient, aceste procese pot fi întrerupte [6].
Pentru a nu fi supărat din cauza umflăturilor matinale, este important să stabiliți un program de somn. Încearcă să dormi într-o cameră liniștită, întunecată, cu o temperatură confortabilă, mergi la culcare și trezește-te în același timp, odihnește-te cel puțin șapte ore [6, 7].

Un pahar cu apă dimineața va ajuta la refacerea umidității pierdute după somn [8].

Introduceți masajul și dușurile de contrast în rutina dumneavoastră zilnică

Sistemul limfatic este responsabil pentru mișcarea și eliminarea excesului de lichid din organism [9]. Dacă el începe să facă față sarcinii mai rău, acest lucru poate duce la edem [9].
Puteți ajuta sistemul limfatic cu masaj și un duș de contrast [10]. Mai întâi trebuie să frecați corpul cu mișcări circulare cu o perie în direcția de la membre la inimă – așa se mișcă limfa [10]. Apoi puteți face un duș de contrast. Nu există un consens cu privire la temperaturile ideale ale apei și durata procedurii – ghidați-vă de sentimentele voastre [11].

Masajul cu o racletă sau o rolă specială, de exemplu, din cuarț, va ajuta la îmbunătățirea drenajului limfatic al feței.

Luați suplimente naturale care ajută la ameliorarea edemelor

Unii oameni luptă împotriva edemelor cu ierburi. Dar căutarea ingredientelor, ajustarea proporțiilor și prepararea zilnică a decocturilor proaspete este lungă și obositore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *